Semak Keputusan Rayuan BPR 2021

Untuk rujukan anda, mulai 18 September 2021, anda dapat menyemak status kelulusan rayuan BPR di portal BPR. Anggaran jumlah bantuan yang diberikan oleh kerajaan adalah RM 240 juta, melibatkan hampir 200,000 penerima BPR. Untuk makluman anda, apabila permohonan rayuan BPR diajukan kepada penerima BPR Fasa 3 pada akhir September 2021, pembayaran akan mula dikreditkan ke akaun anda yang didaftarkan . 

Bukan hanya itu, beliau mengatakan bahawa kerajaan juga telah mengemas kini data untuk diterapkan pada yang menerima bagi golonggan B40 melalui permohonan rayuan BPR dari 15 hingga 30 Jun. 

Permohonan rayuan ini telah diteliti dan dijamin oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) untuk memastikan bahawa bantuan ini hanya dapat diberikan kepada mereka yang benar-benar memenuhi syarat kelayakkan.Kerajaan berharap denfan sedikit sebanyakkan bantuan ini dapat meringgankan sedikit beban rakyat.


KENYATAAN RASMI
TARIKH SEMAK RAYUAN BPR
  • 18 SEPTEMBER 2021
SEMAK RAYUAN BPR

KATEGORI LAYAK MEMBUAT RAYUAN

  • Pemohon yang berstatus Tidak Lulus BPR 2021
  • Pemohon yang berstatus Lulus BPR 2021 dan terhad kepada rayuan bagi tambahan anak, perubahan status perkahwinan, dan perubahan pendapatan sahaja.

Post a Comment

0 Comments