Bantuan Sebanyak RM700 Bagi Perlindungan Diri

MySalam menyediakan satu inisiatif iaitu skim perlindungan takaful untk golongan yang berpendapatan rendah dalam menerusi Dana Amanah MySalam.

Skim ini bertujuan bagi membantu dan memudahkn kehidupan mereka yang berpendapatn rendah dalam menjalani kehidupan normal apabila berhadapn dengan cabaran kewangan akibat penykit yang dhadapi.

MANFAAT DIBERIKAN
 1. Menerma bayaran sebanyak RM 8,000 yang diagihkan dalam tmpoh masa yang akan diumumkn.
 2. Bayaran harian untuk temph maksimum 14 hari sethun pada kadar RM50 sehari atau RM 700 Setahun.
SYARAT KELAYAKAN

 • Individu yang berumur antara 18 hingga 65 tahun & pasangan.
 • Individu bujang yang berumur antra 40 hingga 65 tahun dan berpendpatn kurang daripada RM 24,000 setahun.
 • Individu OKU berumur antara 18 hingga 65 tahun dan berpendapatan kurang daripada RM 24,000 setahun.
CARA MENDAFTAR MYSALAM
 1. Penerima BSH yang layak, mereka akan terus dimasukkan ke dalam my Salam Aplikasi Pendaftaran Online Untuk Mendaftar: https://www.mysalam.com.my/b40/info/
 2. Semua penerima yang berkelayakan mendaapt skim ini akan dimaklumkan menggunakan sistem SMS bermula 1 Mac 2019.
 3. Tetapi jika anda layak tetapi tidak menerima SMS tersebut, anda boleh menghantar emel di info@mysalam.com.my atau hubungi talian mySalam di 1 300 888 938.
Semoga maklumat in dapat mebantu anda. Kongsikan kepada rakan dan platfom sosial media anda agar dapat membntu orang lain.

Post a Comment

1 Comments

 1. Assalamualaikum semua.. kat sini saya nak minta tolong dekat tuan2 dan puan2 smua... keadaan saya sgt terok skrg dimana anak saya dijangkiti covid dan saya seorg ayah membersarkan dia tanpa isteri.. sekarang saya dah jatuh sakit .. x dpt lgsg cri pendapatan.. anak saya kecik lagi umur 3 tahun.. saya mohon bantuan untuk saya terus membesarkan anak saya.. bole hubungi saya di sini.. 0183902573.. saya mohon bantuan semua

  ReplyDelete