Bantuan Komputer Riba Secara Percuma Bagi Murid Sekolah Pada Febuari 2021




E-PortalMalaysia akan berkongsi dengan anda mengenai Yayasan Hasanah milik Khazanah, yang akan menyediakan komputer riba, tablet dan sambungan data kepada pelajar dari keluarga berpendapatan rendah melalui rancangan Cerdik mulai bulan depan. Program rintis yang diumumkan dalam Belanjawan 2021 untuk membantu pelajar menyesuaikan diri dengan norma baru pembelajaran dalam talian, e-pembelajaran dan pengajaran luar daripada kelas. Sekretariat inisiatif itu, Yayasan Hasanah, dalam satu kenyataan menjelaskan bahawa usaha itu melibatkan sumbangan bernilai RM150 juta dari 13 syarikat pelaburan berkaitan kerajaan dan syarikat berkaitan kerajaan (termasuk Khazanah's, Permodalan Nasional Bhd, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja dan Petroliam Nasional Bhd).


Pilihan pelajar dan sekolah untuk program Cerdik akan ditentukan oleh Kementerian Pendidikan (KPM). Menurut laporan itu, Yayasan Hasanah bekerjasama erat dengan KPM untuk merancang rancangan Cerdik untuk memastikan pelaksanaan yang lestari dan komited untuk mempercepat pengedaran (mulai Februari). 

Pada masa yang sama, bagi pelajar IPT, E-PortalMalaysia mengetahui bahawa pelajar IPT boleh membuar permohonan potongan harga pada komputer riba.

CARA MEMBUAT PERMOHONAN POTONGAN HARGA LAPTOP UNTUK PELAJAR IPT

Sekiranya anda tidak layak mendapat bantuan laptop secara percuma untuk pelajar ipt dan pelajar kolej 2021, pelajar juga boleh memohon potongan dan potongan melalui pautan program di bawah. Dengan mengklik pautan di bawah mengikut jenama komputer riba yang anda mahukan, anda boleh melengkapkan bantuan mengenai cara memohon komputer riba.

Bantuan Komputer Riba ACER B40

PERKARABUTIRANNYA
Permohonan atas talianhttps://store.acer.com/en-my/promotion/students

SAMSUNG

PERKARABUTIRANNYA
Permohonan atas talianhttps://shop.samsung.com/my/samsung-education-store

APPLE ONLINE STORE

PERKARABUTIRANNYA
Permohonan atas talianhttps://www.apple.com/my/education/higher-education/



Untuk mengetahui sama ada anda layak mendapat bantuan ini secara percuma, anda boleh menghubungi HEP secara langsung. Untuk makluman, sekiranya anda, sebagai pelajar, ingin menikmati harga istimewa ini, anda boleh terus ke kedai telekomunikasi di kawasan berhampiran, seperti Celcom, Digi atau Maxis, dengan mengemukakan kad pengenalan / kad pengenalan / kad pengenalan pelajar dan pelajar anda.

MAXIS

CELCOM 

DIGI


Sila kongsikan/hebahkan kepada semua orang agar dapat membantu pelajar yang memerlukan. Semoga kita semua sukses selalu.




Post a Comment

56 Comments

  1. Saya ingin memohon bantuan komputer riba percuma untuk adik saya yang masih bersekolah.

    ReplyDelete
  2. saya nk dua komputer riba untuk anak saya 2org tq

    ReplyDelete
  3. Sya nak komputer riba untuk anak sya 2

    ReplyDelete
  4. Saya nak memohon bantuan komputer riba untuk 2 orang ank saya terima kasih.

    ReplyDelete
  5. Macam mana mau memohon bantuan laptop percuma?

    ReplyDelete
  6. Saya nak memohon bantuan komputer riba untuk 3 orang anak terima kasih

    ReplyDelete
  7. Saya nak memohon bantuan loptop untuk anak anak saya skola

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nk memohon laptop untuk ank saya sklah 4 orang

      Delete
  8. Saya nak mohon bantuan laptop utk ank saya yg bersekolah tiga org.. tingkatan dua
    darjah enam
    darjah empat
    terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trust me.. anak2 awak yg masih sek menengah x perlukn laptop senarnye.. kelas online boleh guna tepon je.. sy lagi la ting 5 pro max.. periksa spm terhuyung hayang.. still x perlu gunakn laptop..just guna tepon dh cukup.. lain la kalau anak awak dak uni.. perlukn attendance utk masuk kelas online n do assignment

      Delete
  9. Saya nak mohon bantuan laptop utkanak saya yg bersekolah 1 org tahun 5
    Terima kasih

    ReplyDelete
  10. Sy ada yg masih bersekolh dari tigktn 4,1 dan darjah 5 sy perlu komputer riba ini untuk memudh kn anl2 sy belajar melalui dalam talian sy hrp pihak tuan puan dpt pertimbangkn pemohonan sy ini dapat 1 pon da bersyukur alahamdulilah...

    ReplyDelete
  11. anak saya 2 org di sklh menengah.seorg tingkatan 5 thn ni dan seorg lg tingkatan 2.Di sklh rendah ade ade 3 org.Darjah 4,darjah 3 dan darjah 1 thn ini.manakala yg sulung pulak belajar di KPTM cwgn di kuantan pd final sem

    ReplyDelete
  12. Saya nak 2 buah komputer riba untuk adik-adik saya

    ReplyDelete
  13. Saya nak bantuan komputer riba untuk anak saya yang belajar di politeknik supaya dia dapat menggunakanya di politeknik

    ReplyDelete
  14. Saya nk mohon laptop percuma untuk kelas online

    ReplyDelete
  15. Saya nak mohon komputer riba untuk anak saya belajar..

    ReplyDelete
  16. Saya nak mohon computer riba untuk anak saya

    ReplyDelete
  17. Saya ingin memohon komputer riba untuk anak saya

    ReplyDelete
  18. Saya nak mohon 3 computer untuksaya Dan 2adik saya.

    ReplyDelete
  19. Saya nak mohon komputer riba untuk anak saya yang bersekolah di tingkatan 4

    ReplyDelete
  20. Saya ingin mohon laptop riba untk memudah Kan anak saya belajar.

    ReplyDelete
  21. 我要怎样申请?我孩子没有手机也没有笔记本电脑上网课,我也没有了工作,我申请b40给我m40.帮帮忙好吗?

    ReplyDelete
  22. Saya nak mohon laptop percuma untuk saya belajar online , harap 2x ada lah rezeki buat saya aminn

    ReplyDelete
  23. Saya nak mohon laptop percuma untuk saya belajar online , harap 2x ada lah rezeki buat saya aminn

    ReplyDelete
  24. Saya nak mohon laptop percuma saye susah asyik berkongsi HP je Ngan adik saye please help me

    ReplyDelete
  25. Macam mana apply bantuan laptop saye nak Mohon utk 2 orang adik yg masih belajar..tq

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum saya sangat2 memerlukan laptop tu untuk 4 anak saya yang masih belajar di tingkatan 3, darjah 6, darjah 4, dan pra sekolah...

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum..di sini saya ingin memohon bantuan komputer riba untuk pemblajaran anak2 saya dlm tingkatan 2,tingkatan 1,dan darjah 3.
    Sy sngat berharap anak2 sy dpt bantuan ni..
    Sekian dan terima kasih.

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum.. Saya mempunyai 3 org ank,drj 5,drj 2,dan pra 6thn, Saya ingin memohon bantuan komputer riba utk pembelajaran ank@2,dgn hanya ada 1 HP, x mampu nk on pembelajaran 3 org ank, dlm satu masa, sy berharap dpt bantuan ini utk ank@2,sekian dan terima kasih

    ReplyDelete
  29. Saya nak memohon laptop untuk 2 0rang anak saya Tahun 6 & 5
    Terima kasih

    ReplyDelete
  30. Sya hendak memohon 2 smart phone untuk anak saya tahun3 dan Ting 3

    ReplyDelete
  31. Ank2 sy memerlukan tuk pelajarannya.. sy xmampu nk belikan.. BPN sy xdpt..gara2 kehilangan sijil nikah..

    ReplyDelete
  32. Saya mahu memohon laptop untuk class online darjah 5.

    ReplyDelete
  33. Saya mahu memohon bantuan laptop utk anak sy PRA sekolah, tahun 3 dan tingkatan 1

    ReplyDelete
  34. Saya mahu memohon bantuan laptop utk anak sy PRA sekolah, tahun 3 dan tingkatan 1

    ReplyDelete
  35. Saya nak memohon bntuan laptop untuk ank saya dua orang yg skolah tahun 3 tahun 4 sgt2 memerlukn

    ReplyDelete
  36. Bagaimana nak mohon laptop percuma untuk pembelajaran anak

    ReplyDelete
  37. Saya nak mohon laptop untuk anak saya 13 tahun dan 10 tahun untuk pembelajaran saya tak mampu sediakn tiada pekerjaan n saya ibu tunggal

    ReplyDelete
  38. Saya nak mohon,laptop untuk anak saya 13 tahun dan 10 tahun untuk pembelajaran,saya tidak mampu belikan malah tiada pekerja dan dan saya ibu tunggal

    ReplyDelete
  39. Saya nak Mohon untuk anak saya 10 tahun.. Pls help ��

    ReplyDelete
  40. Saya nak mohon laptop untuk anak saya yang masih bersekolah di tingkatan 1,3,5 dan tingkatan 6 dua orang dan darjah 5 untuk pembelajaran..dan saya tidak mampu untuk membeli kepada anak² saya kerana pendapatan yg tidak seberapa.

    ReplyDelete
  41. mcm mna nk buat permohonan laptop percuma ni?

    ReplyDelete
  42. sya nk mohon laptop unk sklah 4 org

    ReplyDelete
  43. Saya nak komputer riba kerana saya tak dapat belajar dengan sempurna dan susah untuk belajar tanpa komputer

    ReplyDelete
  44. Assalam....sy mahu memohon bantuan computer riba untuk anak sekolah dalam talian,terima kasih.

    ReplyDelete
  45. Assalam....sy mahu memohon bantuan computer riba untuk anak sekolah dalam talian,terima kasih.

    ReplyDelete
  46. Sy nk memohon bantuan computer riba untuk ank sedara sy untuk sekolah dlm talian

    ReplyDelete
  47. Saya ingin memohon komouter riba utk anak2 Saya boleh ke

    ReplyDelete
  48. Saya ingin memohon komputer riba ini untuk 4 beradik saya yang bersekolah kerana asyik berkongsi telefon je

    ReplyDelete
  49. harap maklum, ini bukan laman web permohonan bantuan komputer riba.

    untuk permohonan sila masuk ke laman web https://www.cerdik.org/ms/

    ReplyDelete
  50. Saya mahu komputer riba untuk memudahkan saya untuk belajar
    dan sekolah saya ini menggunakan
    leptop untuk membuat kerja kerja sekolah kerana tanpa leptop saya terpaksa tidak dapat selesaikan
    Kerja tugasan yang mengunakan leptop dan saya mohon berilah saya sebuah leptop sebap saya ini murid universiti
    yang memang memerlukan leptop

    ReplyDelete
  51. saya belajar tingkatan 4 saya boleh mohon untuk komputer riba








    ReplyDelete
  52. Selamat pagi , saya ingin Mohon laptop ,untuk anak saya tiga orang , satu tingkatan 1 n dua orang kembar , di , kolej ,
    Tolong saya , encik atau puan ,sekian terima kasih

    ReplyDelete
  53. Saya hendak memohon 3 laptop untuk saya dah adik adik saya kerana kerja kelas online perlu menggunakan laptop

    ReplyDelete